Włoska pomidorowa z fasolą, PRZEPISY Kuchnia
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Włoska pomidorowa z fasolą Składniki Przepis makaron puszka białej fasoli puszka pomidorów bez skórki cebula czosnek (jak ktoś lubi) 3 szklanki bulionu z kostki bazylia sól, pieprz, pół łyzeczki cukru Rosołek z kostki rozpuścić we wrzątku. Wrzucić pokrojone pomidory razem z zalewą. Cebulę podsmażyć na złoto na oleju, dodać do pomidorówki. Pogotować 20 min. Jeśli pomidory ładnie się nie rozgotują zmiksować zupę (ja mam taka specjalną nakładkę na mikser do rozdrabniania warzyw i owoców). Sporo posolić i popieprzyć, troszke pocukrzyć, wrzucić fasolę z puszki i bazylię, jeśli się ma to pokrojoną świeżą. Na talerz nałożyć ugotowany włoski makaron (świderki, kolanka, w każdym razie jakiś większy) przelany zimną wodą, żeby się nie sklejał i zalać zupą. Powinna być gęsta o ciekawym lekko kwaśnym smaku. Od niedawna to ulubiona pomidorowa mojego męża. [ Pobierz całość w formacie PDF ] |