Wędrówka po stołach Europy Barbara i Piotr Adamczewscy E-BOOK, Poradniki
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//--> Wędrówka po stołach EuropyBarbara i Piotr Adamczewscy Jak ściągnąć Wędrówka po stołach Europy? - INSTRUKCJA1. Kliknijtutaj2. Postępuj zgodnie ze wskazówkami.3. Ciesz się Wędrówka po stołach Europy na swoim komputerze:)Największą zaletą, ba, nawet skarbem Europy, jest różnorodność jej smaków i aromatów. W tym wielkimzróżnicowaniu jadłospisów uzależnionym od miejsca, w którym zasiadamy do stołu, tkwi olbrzymiaatrakcyjność. Dzięki Unii możemy bez przeszkód przemieszczać się z Polski do Portugalii, z Włoch doNorwegii, z Estonii do Szkocji. I wszędzie tam znakiem rozpoznawczym, sygnałem mówiącym, gdzie sięznaleźliśmy, będzie to, co nam podadzą na stół: w Polsce - bigos, w Portugalii - caldo verde, we Włoszech- spaghetti putanesca, w Norwegii - gravalaks, w Rosji - soljanka, w Szkocji wreszcie - haggis. Każda z tychpotraw nie tylko inaczej pachnie i smakuje. Każda z nich wiele mówi o ludziach, którzy ją jedzą na co dzień iktórzy ją przyrządzają od stuleci. Słowem - wizytówka każdego narodu znajduje się na talerzu lub wgarnku. I my, smakosze wędrowni, chcemy je światu zaprezentować. POBIERZ Wędrówka po stołach Europy TERAZ! [ Pobierz całość w formacie PDF ] |